Astrální čarodějná kuchyně

Rozdíl mezi naší vysněnou kouzelnou kuchyní a realitou je někdy propastný.

Čarodějnictví je obalené aurou romantiky a kuchyňské čarodějky často mají ve svých myslích vysněné kuchyně plné skříněk s voňavým kořením a s otevřeným krbem, ve kterém stojí bublající kotlík. Hrnečky v příborníku slouží pro čaj o páté i k věštění z čajových lístků. Zdobené vařečky jsou kuchyňskou verzí kouzelných hůlek, kterými do pokrmů vmícháme lásku, štěstí, hojnost a zdraví pro naše blízké. Na okenním parapetu najdeme truhlíky s bylinkami, další svazky bylin se suší zavěšené z trámů. Kromě velkého dřevěného stolu a masivních židlí, najdeme v kuchyni i koutek s křesílky a stolkem, na kterém je vždy talířek máslových sušenek.

Upřímně, kuchyň málokteré z nás vypadá jako ze snu. I pokud se netopí pod záplavou dopisů, účtenek, nevybalených nakupů a nádobí, většina z nás žije v moderních domácnostech. Místo krbu máme troubu a indukci, naše hrnce zdaleka nevypadají jako čarodějné kotlíky a vařečky mají svá nejlepší léta také za sebou.

Vadí to? Nemyslím. Jako čarodějky a magičtí praktikující obecně žijeme na hranici mezi hmotnou realitou a nehmotnými světy. Vizualizace není nic jiného než schopnost vzít současnou realitu a skrze sílu naší mysli ji upravit tak, aby odpovídala našim záměrům a prostřednictvím energie pak zajistit, aby záměry došly své realizaci. I když naše království nevypadá jako kuchyň paní Weasleyové, může jí být, pokud si to dovolíme. Každý hrnec, včetně té nové multifunkční Tesly, může být magickym kotlíkem, každá lžička kouzelnou hůlkou.

Má smysl okouzlit svůj denní život krásnými kousky, které z obyčejné kuchyně udělají neobyčejnou. Anglický porcelán, ozdobné mísy, měděné odměrky, viktoriánské zástěry… to všechno posune všední zážitky k nevšedním. Nemusíme ale utrácet majlant za doplňky, pokud na ně nemáme. Naše běžné kuchyňské náčiní má v sobě dostatek magie.

Čarodějná kuchyně je tu pro nás, stejně jako je tu pro nás naše vnitřní kuchyňská čarodějka. Pokud o to stojíme. Stačí zapnout rychlovarnou konvici a zalít koupenou čajovou směs nebo se s hmoždířem pustit do vytváření pesta z čerstvě natrhaného medvědího česneku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související

MabonMabon

Dnes je Mabon, podzimní rovnodennost. Pro mě je to čas, kdy mi příroda připomíná, že samotný život musí být vyrovnaný.  V poslední době se hodně zamýšlím, jak skloubit všechny části