Magie na cestách

Máme tu léto a s ním i čas dovolených. Často odjíždíme na víkendy i celé týdny z domu a vyvstává otázka, jak během času mimo domov naložit se svou magickou praxí.

Začněme tím, jestli je to vůbec potřeba řešit. Čarodějku nedělá ani náčiní, ani rituály, ale pohled na svět a vnitřní nastavení. Pokud víkend, týden nebo dokonce měsíc nepraktikujete, nejste o nic míň čarodějka, než kolegyně, která tančí okolo oltáře každý den. Je čas prázdnin, dejte si voraz. No a co, že je úplněk, novoluní, lví brána nebo konjunkce planet… dovolte si odpočívat.

Pokud přeci jen chcete o dovolené praktikovat, a nechcete s sebou tahat kufr plný pomůcek, hodí se naskočit na vlnu jednoduché praxe. Everyday magic nepotřebuje žádné nebo skoro žádné pomůcky a není o nic méně magická. Naučte se nekomplikovat si zbytečně magii (a o životě platí to samé). Pokud si vystačíte s málem, budete mnohem flexibilnější. Přeci jen je lepší vozit hezké suvenýry z dovolené, než už na prázdniny odjíždět s plným kufrem karet, krystalů a grimoárů.

S flexibilitou souvisí i situace, kdy sice možná praktikovat nechcete, ale tak nějak musíte. Cestování přináší spoustu radostí, ale také starostí. Zpožděné lety, rozbitá auta, zdravotní problémy, ztracená zavazadla…

Ideální je připravit se na cesty i magicky a zkusit si podobné situace ošéfovat předem. Pokud nás ale přeci jen život doběhne, měli bychom být ideálně schopni praktikovat kdekoliv a s minimem prostředků.

Pro magii na cestách i různé jiné akutní případy se hodí mít vybudované “magické minimum”. Vědět, co mi většinou nejlépe funguje a také umět použít věci každodenní potřeby pro magické účely. Pak budeme i vědět, co si máme vzít do své cestovní magické KáPéZetky. Ta nemusí být větší, než krabička od bonbonů, přesto může obsahovat všechno potřebné.

Máte své magické minimum a magii sbalenou na cesty? Pochlubte se v komentářích kam se letos vydáváte a jestli na cestách praktikujete a s čím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související

PryskyřicePryskyřice

Dnes se podíváme na pryskyřice dostupné u nás. SMRK (Picea abies) Smrk je houževnatý strom, který dobře snáší i nepříznivé podmínky. I proto je odjakživa považován zejména za strom ochranný.