Koupele s magickým záměrem

V rámci seriálu o kuchyňské magii probíráme, jak zamíchat a zavařit své záměry do jídla a pití. Někdy se ale může stát, že nemůžeme nebo nechceme využívat jídlo.

V tu chvíli přichází jednoduchá alternativa a tou jsou koupele, ve kterých můžeme využít byliny, koření i některé ovoce. Pokud například víte či vyhledáte, že pro očistu jsou vhodné citrusy a pro lásku růže, můžeme místo limonády dát jedno nebo druhé do vany či lavoru a místo interního užití se ve vodě okouzlené bylinami a magickým záměrem vykoupat.

Stejně jako u jiných druhů magie si vždy dobře a z několika zdrojů ověřte, že vybrané byliny a rostliny jsou vhodné pro použití v koupelích a najděte si i zdravotní kontraindikace.

Množství přidané bylinkové či ovocné směsi nemusí být nijak velké. Je ale fajn, aby ho bylo dost na to, aby byla koupel lehce obarvená a voňavá, aby působila i na vaše smysly.

Při přípravě koupele myslete i na úklid. Ucpat odpad bylinkami nebo mít celou vanu od kvítečků levandule atmosféře moc nepřidá. Použijte proto buď výluh, který nalijete do vody ke koupání, nebo dejte rostlinný materiál do látkového pytlíku, který necháte ve vaně louhovat. Pokud máte pouze sprchu, můžete pytlíček přivázat na sprchovou hlavici a nechat vodu protékat skrz něj.

Pokud nemáte vanu, využijte lavor, ve kterém si okoupete nohy, případně misku a v lektvaru si omyjte pouze ruce. Nebo si můžete udělat odvar, zchladit ho na příjemnou teplotu a vylít ho na sebe ve sprše.

Stejně, jako jídlo působí zevnitř ven, můžou koupele působit zvenku dovnitř. Levandulová koupel vám může přinést pocit dokonalé očisty, máta vám dodá vjem hojnosti, růže lásky a romantiky.

Stejně jako v případě jídla, ani u koupání nezapomínejte na vizualizaci a vytyčení záměru. Do bylinných pytlíčků nebo na nějaké nosiče (třeba dřevěné destičky) můžete nakreslit sigilie, bindruny, astrologické symboly, planetární čtverce či cokoli jiného, co umocní sílu kouzla. Můžete vizualizovat jak voda pod vlivem záměru a zvolených ingrediencí proměňuje svou barvu a strukturu a jak přináší kýžené energie do vašeho života.

Používáte kouzelné koupele a sprchy?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související

DUBENDUBEN

Nyní již stojíme zcela oficiálně na prahu jara. První pupeny už vyrašily, sněženky, bledulky, hyacinty, narcisy, konvalinky a krokusy na nás vesele vykukují z ještě studené země. Jaro už se

AmetystAmetyst

Přestože tradiční řemeslo nepřikládá práci s drahými kameny takovou důležitost jako new age směry, neznamená to, že s nimi nepracuje vůbec. Stará cesta vychází z animistického pojetí světa, které vnímá