Fialka

Drobnou květinkou ohlašující příchod jara je samozřejmě fialka (Viola spp., anglicky Violet).
Je považována za květinu Matky Země, kdy fialka probouzí Zemi z dlouhého zimního spánku.

Jde o jednu z nejstarších léčivých rostlin.

U fialky najdeme mnoho druhů ve všech mírných pásmech.
V tradičním léčitelství se jí říká jablečný lístek.

Sny o fialkách značí bohatství, prosperitu a výrazný posun v životě.
V Evropě byla dlouho fialka spojena se smrtí. Fialová barva byla původně spojena s truchlením a pohřby, ale také s hlubokou moudrostí, která je napojena na starověké (či ještě starší) vědění a znalosti.
Její kořeny se po usušení využívají jako vykuřovadlo, které dokáže navodit jiný stav vědomí pro práci s duchy a démony. Opět připomínám, vždy dobře zvažte své možnosti a zkušenosti.

Květy a listy našly své místo v magii milostné. Umí vracet lásku do partnerského svazku, ale i dodat odvahu a sebedůvěru v milostných záležitostech.

Konejší srdeční problémy způsobené emoční krizí. Tlumí zármutek, depresivní stavy i úzkost.
Kvítky a listy můžete naložit také do vína či medu a popíjet při zvláštních příležitostech.
Výborná je také v kuchyni do salátů a jako ozdoba jídel.

V léčitelství je fialka oblíbena pro svou jednoduchost a jemnost.
Odvar se využívá pro navození klidného spánku. Tiší kašel a udržuje silné plíce.
Květy lze naložit do octa či oleje, který lze aplikovat při bolestech hlavy (masírujeme spánky).
U fialek sklízíme nejprve kvítky, listy trháme na sušení až později (cca za 2-3 týdny).

Mnoho lidí říká, že fialky nevoní, nebo voní tak velmi slabě. Je to proto, že fialky obsahují chemikálii, která otupuje čich – prakticky tak můžete fialku ucítit jen na první přivonění.
Dnes mám pro vás tip na výrobu jednoduchého lektvaru, který lze využít pro podpoření odvahy, odstranění smutku, i pro dodání životní síly a radosti.

Nasbírejte kvítky fialek (cca 2-3 hrsti) a nechte zavadnout. Zalijte kvalitním alkoholem a přidejte med (cca 1/4 celkového množství ingrediencí ve sklenici). Neplňte sklenice až k hrdlu, nechte zhruba 1/3 volnou. Denně protřepávejte a po měsíci přeceďte. Držte v uzavřené sklenici a v chladu.
Pokud budete mít špatné období, užijte každé ráno malou kávovou lžičku. V případě horších potíží užívejte množství odpovídající malému panáku alkoholu – doporučuji pouze přechodně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související

Rohatý bůhRohatý bůh

Každý praktikující byl měl postupně získávat přístup k tajemným a neuchopitelným silám skrze kontakt se starými duchy. Tedy dostat se do vzájemného a hlubokého kontaktu s entitami pradávnými a mocnými.Mimo

KdouloňKdouloň

KDOULOŇ (Cydonia oblonga, angl. Quince) je pozapomenutý ovocný strom, který se ale objevuje v lidových legendách po celém světě. Někteří věří, že to byla právě kdoule, která je zmíněna coby