Hřebíček

HŘEBÍČEK (Eugenia caryophyllus, ang. Clove) je pro mě tou “magickou” bylinou. Lehce mě přenese na osamělou lesní mýtinu obklopenou vysokými a starými stromy, do malé chaloupky, kde to voní bylinami a kořením, a kde se v kotlíku vaří nejrůznější elixíry.

Jeho název je odvozen od tvaru – tedy hřebíku. Už jen pro tuto vlastnost je hřebíček vysoce ochranným prvkem v jakékoli obranné či ochranné magii.

V historii bylo toto koření tak ceněné, že se o něj svedla nejedna bitva. I díky tomu je hřebíček do dnešních dnů spojován s hojností.

Pro přivolání prosperity je velmi vhodné pálit toto koření jako kadidlo.
Mimo ochrany a prosperity je hřebíček propojen také s léčením.

Pro všechna výše uvedená kouzla se přidává zejména do váčků, lektvarů nebo se používá jako obětina.
V lidovém léčitelství napomáhá hřebíček proti nevolnosti a zvracení, také stimuluje trávicí systém. Funguje jako mírné anestetikum. Výborně pomáhá při zánětech a problémech dutiny ústní.

Nutno podotknout, že hřebíček není pro každého, mnoho lidí ho nesnese pro jeho extrémně výraznou vůni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související

SkořiceSkořice

Skořice (Cinnamomum verum) Nejstarší dokumentace obchodu se skořicí je z Mezopotámie, někde mezi 8000 a 2000 př.nl. Skořice byla běžně používaným kořením, které se rychle rozšířilo po obchodních cestách starověku

PetrželPetržel

Každý z nás ji používá v kuchyni, ale magickým vlastnostem mnoho z nás váhu nepřikládá.Řeč je o PETRŽELI (Petroselium crispum, ang. Parsley). Petržel je jednou z nejběžněji používaných kuchyňských bylin